Fotograf: Andreas Kjellander

Heléne Fritzon vice ordförande för S i EU-parlamentet

Heléne Fritzon, delegationsledare för de svenska socialdemokraterna i Europaparlamentet, utsågs på onsdagen till vice ordförande för parlamentets socialdemokratiska partigrupp, Soc&Dem.

– Detta är ett väldigt glädjande besked. Med Heléne Fritzon i ledningen är jag övertygad om att vi kommer att stärka den svenska socialdemokratins ställning i Europaparlamentet, säger Niklas Karlsson, ordförande för Socialdemokraterna i Skåne.

– En av våra viktigaste uppgifter är att stå upp för och försvara våra demokratiska rättigheter, som just nu utmanas från flera håll både inom unionen och utifrån. Även klimathotet och vikten av fler rättvisa och trygga jobb är prioriterade frågor för oss, säger Heléne Fritzon.

Heléne Fritzon kommer som vice ordförande att ingå i ledningsbyrån för den socialdemokratiska partigruppen under nytt, spanskt ordförandeskap. Förutom de svenska socialdemokraterna kommer Heléne Fritzon även att representera ledamöterna från övriga nordiska och baltiska länder i Soc&Dem-gruppen.


facebook Twitter Email